Formatge de llet sencera i crua de vaca, de pasta tova i pell florida blanca (Penicillium candidum). De textura cremosa i untuosa, de sabor suau, làctic i fonent en boca, amb postgust a xampinyons i fruits secs. Tres setmanes de maduració i tres mides diferents: mini (250 g), petit (450 g) i gran (al voltant d’1 kg). Vida comercial de 100 dies i 70 dies el format mini.

Llet crua de vaca

Pasta tova
Formatge de llet sencera i crua de vaca, de pasta tova i escorça rentada amb Brevibacterium linens. De textura cremosa i untuosa, de sabor lleugerament fort i làctic, fonent en boca, amb postgust punxant i salí amb aromes evolucionats i amoniacals. Tres setmanes de maduració i tres mides diferents: mini (250 g), petit (450 g) i gran (al voltant d’1 kg). Vida comercial de 100 dies i 70 dies el format mini.

Llet crua de vaca

Pasta tova
Formatge de llet sencera i crua de vaca, de pasta premsada i escorça florida amb fongs naturals de color grisenc. De textura i tall compactes, de sabor potent i desenvolupat molt característic, de llarg i agradable postgust amb tocs que recorden els bolets i la molsa. Tres mesos de maduració i dues mides: petit (al voltant de 700 g) i gran (al voltant de 2,2 kg). Vida comercial de 9 mesos.

Llet crua de vaca

Pasta premsada
Amb la marca 31.121.999, és un Serrat del Triadó amb una maduració llarga i reposada. De textura i tall molt compactes i sabor potent. Un any de maduració i al voltant de 2 kg de pes. Vida comercial d’1 any.

Llet crua de vaca

Pasta premsada
Formatge de llet sencera i crua de vaca, de pasta premsada i escorça rentada amb una salmorra lleugera amb Brevibacterium linens que li confereixen la seva presència “roia”. De textura i tall suaument elàstics, de sabor potent i desenvolupat molt personal, de llarg postgust amb tocs amoniacals que recorden els formatges d’estil suís. Dos mesos de maduració i al voltant de 700 g de pes. Vida comercial de 10 mesos.

Llet crua de vaca

Pasta premsada
Formatge de llet sencera i crua de vaca, al qual s’ha afegit una mescla d’herbes aromàtiques en el seu interior (anet, api i estragó), de pasta premsada i escorça florida amb fongs naturals de color grisenc. De textura i tall suaument elàstics, de sabor entre suau i desenvolupat, molt personal, on predominen els sabors i aromes de la mescla d’herbes. Dos mesos de maduració i al voltant de 700 g de pes. Vida comercial de 10 mesos.

Llet crua de vaca

Pasta premsada
Formatge de llet sencera i crua de vaca, de pasta rentada semipremsada i escorça rentada i coberta amb carbó vegetal. De textura mantegosa i sabor molt suau i agradable, entre làctic i dolcenc, mantegós i fonent en boca i de moderat postgust que recorda a la mantega. Tres mides: mini (250 g), petit (700 g) i gran (al voltant de 2,2 kg), amb vuit setmanes de maduració i quatre setmanes el format mini. Vida comercial de 6 mesos i 3 mesos el format mini.

Llet crua de vaca

Pasta premsada i rentada
És un Costa Negra que s’ha fumat a les 8 setmanes de maduració amb fusta de freixe. Amb aroma i sabor de fum. Vuit setmanes de maduració i al voltant de 700 g de pes. Vida comercial de 6 mesos.

Llet crua de vaca

Pasta premsada i rentada
Formatge de llet sencera i crua de vaca, de pasta rentada semipremsada i escorça rentada amb salmorra lleugera i Brevibacterium linens. D’aroma i sabor potent i salí, de consistència mantegosa. Quatre setmanes de maduració i al voltant de 250 g de pes. Vida comercial de 90 dies.

Llet crua de vaca

Pasta lavada
S’elabora a partir de formatges semicurats i curats barrejats amb oli d’oliva verge extra i aiguardent (orujo) de manera que es provoca una segona fermentació (oxidativa). De textura cremosa i untable, amb sabor fort, llarg i persistent, lleugerament oxidat i amb aromes que recorden l’aiguardent i l’oli d’oliva. Deixat autofermentar 2 mesos com a mínim. Tres mides: mini (80 g), petit (150 g) i a dojo (1 kg). Vida comercial d’1 any.

Llet crua de vaca
Elaborat a partir de llet sencera i pasteuritzada de vaca. De textura flamosa, elàstica i suau. Tres mides: mini (300 g), petit (500 g) i gran (al voltant d’1 kg). Vida comercial de 8 dies.

Llet pasteuritzada de vaca

Pasta tova
Formatge de llet sencera i pasteuritzada de vaca, de pasta tova i pell florida blanca (Penicillium candidum). De sabor molt suau, entre làctic i dolcenc, cremós i fonent en boca amb aromes de mantega, bolets i fruita seca. Dues setmanes de maduració i al voltant d’1 kg de pes. Vida comercial de 60 dies.

Llet pasteuritzada de vaca

Pasta tova
Formatge de llet sencera i pasteuritzada de vaca, de pasta autoescorreguda i pell ataronjada (Brevibacterium linens). De sabor mitjà, molt aromàtic amb tocs amoniacals, entre làctic i salí, fonent en boca amb postgust de mantega. Cinc setmanes de maduració i al voltant de 2 kg de pes. Vida comercial de 130 dies.

Llet pasteuritzada de vaca

Pasta tova
Formatge de llet sencera i pasteuritzada de vaca, de pasta tova i pell florida blanca (Penicillium candidum). De textura suau, cremosa i untuosa, de sabor net i franc, amb una acidesa làctica molt suau que recorda a la mantega fresca, fonent en boca amb aroma de sotabosc. 12 dies de maduració i al voltant de 375 g de pes. Vida comercial de 48 dies.

Llet pasteuritzada de vaca

Pasta tova
Formatge de llet sencera i pasteuritzada de vaca, de pasta tova i pell ataronjada rentada amb Brevibacterium linens. De textura suau, cremosa i untuosa, el sabor és personal i directe, però no fort i extrem, fonent en boca i amb tocs salins i caramel·litzats, amb aroma intens i suaument amoniacal. 12 dies de maduració i al voltant de 375 g de pes. Vida comercial de 48 dies.

Llet pasteuritzada de vaca

Pasta tova
TUPÍ AMB MEL
Variant del Tupí de Sort a què s’ha afegit mel, la dolçor de la qual combina perfectament amb el formatge de tupí.


TOUS FARCITS
Varietat de Tou dels Til·lers farcits amb crema àcida mesclada amb tres exquisideses de muntanya:

Tou farcit de tòfona
Amb tòfona negra (Tuber melanosporum) i oli de tòfona.

Tou farcit d’ous de truita.
Amb ous de truita de Tavascan (Pirineu de Lleida).

Tou farcit de ceps.
Amb ceps (Boletus edulis). Dues mides: petit (al voltant de 600 g) i gran (al voltant d’1,2 kg). Vida comercial de 2 mesos.


TAULA 4 FORMATGES
Quatre tascons de formatge elaborats amb llet sencera i crua de vaca, col·locats en forma d’una peça sencera damunt d’un suport de fusta “taula de tallar formatge”:

Serrat del Triadó
De muntanya, curat, compacte i de sabor potent

Serrat del Triadó Roi
Semicurat, de pell rentada i llevats vermells

Serrat amb Herbes
Amb anet, api i estragó

Costa Negra
Suau, mantegós, de pasta rentada.
Vida comercial de 6 mesos.


ELS TR3S DE SORT
Els tres “minis” del Tros de Sort:

Tou deIs Til·lers mini
Cremós

Costa Negra mini
Suau i mantegós

Costa Roia
Potent i mantegós
Caixeta amb 3 peces de 250 g. Vida comercial de 70 dies.